Wij zijn gesloten t/m 10 augustus, vanaf 12 augustus zijn wij weer geopend.

  • Sinds 1963
  • 12 droogkamers
  • Dikkere maten op voorraad

Archive for juli, 2024

Hoe wij het beste eikenhout op maat leveren

Hoe wij het beste eikenhout op maat leveren

Het vinden van het perfecte eikenhout voor uw project kan een uitdaging zijn. In dit artikel leggen we uit hoe wij het beste eikenhout op maat leveren, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Ontdek hoe wij werken.

 

Soorten eikenhout die wij leveren

Eikenhout is natuurlijk al een van de meest geliefde houtsoorten. Toch proberen wij bij Hoogenhoff alleen het meest hoogwaardige eikenhout te leveren. Dit doen we door hoge kwaliteit Europees eikenhout te importeren rechtstreeks van zagerijen die bij ons bekend staan om hun goede kwaliteit. Door ons uitgebreide netwerk aan zagerijen kunnen wij hierdoor de grootste collectie eiken balken van Nederland waarborgen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor aannemers die zeer uiteenlopende projecten hebben omdat zij dan altijd aan goed eikenhout kunnen komen in alle maten.

Europees eiken

Europees eiken staat bekend om zijn gebruik in traditionele meubels en beelden. Het kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur, wat het een populaire keuze maakt voor diverse toepassingen. Dit type eikenhout is uniek door zijn stevigheid en de warme uitstraling die het aan elk product geeft. Met deze flexibele service garanderen wij dat elk stuk hout voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Eiken balken en palen

Eiken balken en palen spelen een cruciale rol in de constructiewereld. Ze vormen de ruggengraat van vele bouwprojecten, waaronder huizen en bruggen. Door hun duurzaamheid en constructief vermogen zijn ze een populaire keuze voor bouwers en architecten.

Deze houtsoorten lenen zich uitstekend voor diverse toepassingen, van timmerhout tot houten constructies. Hun veelzijdigheid maakt ze onmisbaar in de houthandel. Met eiken balken en palen kiest u voor een bouwmateriaal dat zowel betrouwbaar als esthetisch aantrekkelijk is.

Elk project krijgt zo een stevige basis en een natuurlijke uitstraling.

Hoe leveren wij het beste eikenhout op maat

Wij bieden maatwerk eikenhouten planken en geschaafd eiken volgens uw specificaties.

Eikenhouten planken

Eikenhouten planken kunnen op maat worden gezaagd en online besteld worden, waardoor klanten de perfecte afmetingen voor hun project kunnen krijgen. Wij bieden mooie eiken planken van kwaliteit die geschikt zijn voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten.

Het is belangrijk om het eikenhout na levering zo snel mogelijk te verwerken om kromtrekken te voorkomen, en onze collectie omvat prachtige eikenhouten planken die perfect zijn voor tafelbladen, bladen, panelen en meer op maat.

Ontdek nu hoe wij geschaafd eiken leveren.

Geschaafd eiken

Geschaafd eikenhout wordt steeds vaker gebruikt voor constructiedoeleinden in de tuin en is populair voor het maken van meubels zoals tafels, kasten, keukenkastjes en wandpanelen. Het hout heeft een glad oppervlak en een warme, neutrale kleur.

Met de mogelijkheid om het hout op exacte breedtes te bestellen, kan geschaafd eikenhout op maat geleverd worden voor verschillende toepassingen. Door de duurzaamheid en veelzijdigheid van eikenhout wordt het zowel binnen als buiten gebruikt. Geschaafd eiken kunt u online aanvragen en bestellen.

Voordelen van eikenhout

Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid, wat betekent dat het bestand is tegen slijtage en lange tijd meegaat. Daarnaast biedt eikenhout een uitstekende kwaliteit en kan het worden toegepast in diverse projecten, van meubels tot constructie.

Duurzaamheid

Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse van 2, wat betekent dat het lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het inheemse Europese hout is milieuvriendelijk, natuurlijk en vereist geen extra behandeling om de levensduur te verlengen.

Dit maakt het een uitstekende keuze voor diverse toepassingen en bevordert duurzaam bosbeheer.

Kwaliteit

Goed eikenhout biedt de hoogste kwaliteit, gekenmerkt door weinig noesten en een gelijkmatige structuur. Dit resulteert in eikenhout met een hoge sterkte en duurzaamheid, waardoor het uitermate geschikt is voor gebruik in constructies en meubels.

Door te kiezen voor eikenhout van de hoogste kwaliteitsklasse, kunt u vertrouwen op de betrouwbaarheid en langdurige prestaties van dit natuurlijke bouwmateriaal.

Duurzaamheid is een essentiële eigenschap van hoogwaardig eikenhout. Dankzij duurzaam bosbeheer biedt eikenhout een milieuvriendelijke optie. Met de juiste zorg en onderhoud behoudt het eikenhout zijn kwaliteit en blijft het jarenlang een uitstekende keuze voor diverse toepassingen.

Veelzijdige toepassingen

Eikenhout biedt veelzijdige toepassingen, zoals voor meubels, vloeren, gevelbekleding en tuinhout. Het kan worden gebruikt voor het maken van meubels, muren, hekken, pilaren en structurele frames.

Door de flexibiliteit en duurzaamheid van het materiaal is eikenhout populair voor diverse toepassingsmogelijkheden, zoals voor houten vloeren.

Conclusie

Uiteindelijk zijn wij bij Hoogenhoff elke dag bezig om het beste eikenhout te kunnen leveren. Hiermee helpen we ontzettend veel klanten onder andere met onze grootste Eiken Balken collectie van Nederland. Hebt u behoefte aan goed eikenhout. Neem dan contact met ons op en vraag direct een offerte aan.

Waarom gedroogd essenhout kopen een slimme keuze is voor uw projecten

Waarom gedroogd essenhout kopen een slimme keuze is voor uw projecten

Het kiezen van het juiste hout voor uw projecten kan lastig zijn. Gedroogd essenhout staat bekend om zijn sterke brandeigenschappen en duurzaamheid. In dit artikel leggen wij uit waarom gedroogd essenhout de slimme keuze is voor uw meubels en meer.

Blijf lezen om de voordelen van ontdekken gedroogd essenhout kopen te ontdekken.

 

De voordelen van het kopen van gedroogd essenhout

Gedroogd essenhout biedt ontzettend veel voordelen. Met de 12 droogkamers bij Hoogenhoff kunnen wij het best gedroogde essenhout leveren. Ontdek hieronder waarom.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Gedroogd essenhout biedt uitstekende duurzaamheid voor meubelmakers en andere bedrijven die met hout werken. Door het lage vochtgehalte is het resistent tegen schimmels, insecten en rotting, waardoor producten een aanzienlijk langere levensduur hebben. Bovendien is gedroogd hout dimensiestabiel en minder onderhevig aan kromtrekken, scheuren of vervormen door wisselende luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een superieure kwaliteit van de afgewerkte producten. Met zijn natuurlijke sterkte en duurzaamheid is gedroogd essenhout een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor meubels, bouwmaterialen en andere toepassingen waar langdurige prestaties vereist zijn. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke en duurzame optie, kunnen bedrijven producten leveren die jarenlang meegaan en de tevredenheid van hun klanten waarborgen.

Gebruiksgemak

Gedroogd essenhout biedt een uitstekend gebruiksgemak voor meubelmakers en andere bedrijven die met hout werken. Dankzij het lage vochtgehalte is het gemakkelijker te bewerken met zaag-, frees- en schuurmachines, wat de productiviteit en efficiëntie verhoogt. Het hout is minder gevoelig voor splinters en heeft een gladde, schone afwerking na bewerking. Bovendien absorbeert gedroogd essenhout verven, lakken en oliën beter, wat resulteert in een mooiere en duurzamere afwerking van het eindproduct.

Een ander voordeel is de betere dimensiestabiliteit, waardoor het hout minder krimpt of uitzet door veranderende luchtvochtigheidsniveaus. Dit vermindert de kans op kromtrekken, scheuren of andere vervormingen tijdens de productie of na installatie. Voor meubelmakers betekent dit een nauwkeuriger pasvormen van onderdelen en een hogere algehele kwaliteit van hun stukken. Met zijn gebruiksvriendelijke eigenschappen is gedroogd essenhout een betrouwbare en efficiënte keuze voor elk project, van fijne meubelstukken tot grove bouwconstructies, waardoor bedrijven tijd en moeite kunnen besparen.

Soorten van Amerikaans Essenhout

Amerikaans Essenhout heeft een gemiddelde dikte van 26 mm en is geschikt voor een breed scala aan projecten, waaronder meubels, trappen en veranda’s. Daarnaast is Amerikaans Essenhout ook verkrijgbaar in een dikkere variant van 52 mm, waardoor het ideaal is voor grotere projecten zoals stadions en andere bouwconstructies.

Amerikaans Essenhout 26 mm

Amerikaans Essen 26 mm is een van de diktes die wij aanbieden als het op Amerikaans essenhout aankomt

Amerikaans Essenhout 52 mm

Amerikaans Essenhout met een dikte van 52 mm

De diktes van 26 millimeter en 52 millimeter zijn de twee die wij aanbieden als het op Amerikaans essenhout aankomt. Wat betreft de lengtes zijn deze beide beschikbaar tussen 215 en 490 centimeter.

 

Conclusie

Kies voor gedroogd essenhout vanwege zijn prachtige lichte kleur en ideale bewerkbaarheid. Het is ideaal voor trappen, tafels en meubels en zorgt voor een warme sfeer in huis.

Bovendien is het gebruik van essenhout een milieuvriendelijke keuze voor diverse projecten. Bestel nu gedroogd essenhout of neem contact op om een offerte aan te vragen.